Schimbarea dispoziției se poate realiza într-o manieră rapidă și ușoară atunci când ai instrumentele, strategiile și metodele corecte

Fiecare dintre noi mai are și zile nu tocmai bune, în care ne dorim să fim într-o stare mai bună. Ai avut și tu zile de genu, nu-i așa? Poate că ai încercat să intri într-o stare de spirit mai bună, însă a trebuie să te chinui mult.
Uneori rămânem blocați în propriile resturi emoționale și uităm cât de ușor este să ne simțim fericiți. Așadar mai jos sunt 7 metode simple de ridicare a moralului. Mulți oameni le-au găsit a fi utile, iar unele s-ar putea chiar să te surprindă.

1. Du-te la o plimbare
Majoritatea oamenilor știu că plimbările scurte efectuate zilnic sunt una dintre cele mai bune metode de a face exerciții fizice. Când te simți trist, acestea sunt și mai benefice. Dacă ai posibilitatea, du-te într-un mediu natural cu plante și păsări. Te poți gândi la un asemenea loc chiar acum? Ce remarci prima dată în acel loc? Diferitele nuanțe de verde, mirosul proaspăt al aerului de țară, sunetul păsărilor, sau soarele strălucind printre copaci? Transformă aceste imagini în realitate printr-o plimbare scurtă.

2. Ascultă muzică de calitate
Muzica poate schimba starea de spirit a celui care o ascultă în câteva momente. Efectul său este aproape magic. Caută CD-ul acela pe care nu l-ai mai ascultat de ceva vreme sau ascultă la radio o melodie pe care nu ai mai ascultat-o până atunci.

3. Permite-ți să descoperi lucruri noi
Citește ceva (printat, nu on-line) diferit de ceea ce ai citi în mod normal. Există numeroase tipuri de reviste zilele acestea. Du-te la librăria locală sau pur si simplu caută ceva diferit la standul de ziare. Alege sau cumpără o revistă ce nu ai cumpăra-o în mod normal. S-ar putea să descoperi ceva minunat.

4. Găsește ceva amuzant
Râsul este una dintre cele mai bune metode de schimbare a stării de spirit. Găsește o carte amuzantă sau uită-te la o comedie. Mai mult, poți chiar încerca să înveți câteva glume noi de spus altora.

5. Meditație simplă prin respirat
Meditația prin respirat este un exercițiu foarte bun ce poate fi efectuat oriunde. Așează-te confortabil, cu spatele drept, închide ochii și conștientizează fluxul de aer care intră și iasă prin nările tale. Asta este tot. Fă acest lucru circa 10 – 15 minute. Remarcă apoi ce bine te simți după acest exercițiu.

6. Mâzgălește doar pentru distracție
Majoritatea oamenilor își aduc aminte de momentele în care erau tineri și mâzgăleau ore întregi. Copiii iubesc să deseneze imagini prostești, însă desentaul nu este doar pentru copii sau artiști. Oricine ai fi, ia-ți creioane, carioci, acuarele sau orice altceva și începe să desenezi doar de amuzament. Observă cum se schimbă starea ta de spirit.

7. Gândește-te la oamenii mai puțini norocoși
Simplul fapt că citești acest material sugerează că probabil o duci mai bine care majoritatea oamenilor de pe planetă. Uneori acest lucru poate fi greu de crezut, dar dacă poți citi și ai acces la Internet, înseamnă deja că o duci mai bine ca mulți oameni din lume. Există numerose persoane care abia au acces la elementele de bază necesare supraviețuirii. Există oameni în dureri de necrezut. Dezvoltă-ți compasiunea pentru acești oameni.

Acestea sunt aspecte destul de simple. Nu este nimic profund sau care să-ți schimbe întreaga viață, însă dacă ai nevoie doar de o îmbunătățire a stării de spirit, aceste metode s-ar putea să fie exact ce ai tu nevoie. Punând idei, metode, instrumente și tehnici simple în aplicare te vor ajuta să atingi schimbarea mult mai rapid și mai ușor decât ți-ai imaginat.