5 TENTAȚII CĂRORA SĂ NU LE DAI CURS ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ

Tentația 1: Să întreții sau să răspândești sentimentul de panică sau fatalitate.

Când o stare de panică se instaurează, așa cum este cea de acum legată de coronavirus , liderii reactivii vor amplifica involuntar stresul. Este evident că în astfel de situații unele probleme trebuie rezolvate IMEDIAT. Dar dacă tu ca șef ești panicat și lași ca emoțiile să te copleșească, toți ceilalți vor fi și ei la fel, iar eficiența decizională și de acțiune se va diminua.

Ce să faci în schimb pentru a fi un lider proactiv? Analizează informațiile și noutățile disponibile cu cât mai mult calm, în timp ce clarifici seriozitatea și gravitatea situației. Respiră adânc și evaluează cu atenție situația, astfel încât să poți colabora cu echipa ta pentru a stabili clar prioritățile adecvate și măsurile de luat. Dacă preiei control stărilor tale interioare, atunci poți să vezi mai clar situația și măsurile care se pot lua în condițiile date. Astfel dacă devii eficient în gestionarea emoțiilor tale interioare, poți să te ocupi eficient și de haosul exterior.

În concluzie Preia controlul emoțiilor, ai grijă să nu întreții sau să răspândești involuntar sentimentul de panică, și ia măsuri urgente și care se impun.

Va urma…