1. Zâmbetul nostru le arată celorlalți oameni că suntem prietenoși.
Dacă un străin te-a abordat și a stabilit contact vizual, iar apoi ți-a oferit un zâmbet mare, îl vei considera prietenos și vei crede că nu-ți vrea răul.
În contrast, ne-ar fi destul de dificil să avem încredere în străini încruntați sau care au trăsături neprietenoase ale feței.

2. Un zâmbet îi poate face fericiți pe alții.
Când cineva îți zâmbește, chiar și un străin, de regulă îi zâmbești înapoi. În acel moment te bucuri de o comunicare pozitivă, fără a spune un singur cuvânt. În timp ce mergi într-un spațiu aglomerat, cum ar fi o stradă principală, poți zâmbi de sute de ori într-un timp foarte scurt.
Când zâmbești cuiva, care nu zâmbește, însă îți răspunde cu un zâmbet, tocmai ai adus un moment de fericire în viața persoanei respective, care cine știe, s-ar putea să dureze toată ziua.

3. Zâmbitul este contagios
Când petreci mult timp în preajma unei persoane care zâmbește foarte mult vei descoperi în curând că și tu zâmbești mai mult. Este destul de greu să nu întorci un zâmbet; majoritatea dintre noi o facem la un nivel subliminal, fără a ne gândi.

4. Zâmbitul te poate face popular
Ce tip de oameni preferi? Oameni care au chipuri obosite și apatice, în a căror expresie le poți vedea plictiseala și îngrijorarea? Sau ai prefera o persoană care zâmbește mereu și arată că are o pasiune entuziastică pentru viață? Cred că pentru majoritatea dintre noi, alegerea este evidentă!

5. Zâmbitul te poate ajuta să-ți faci prieteni noi
În același timp, puțini dintre noi ar alege o persoană care se simte mizerabil drept prieten. Trebuie să recunoaștem, toți ne dorim pe cineva plin de viață, fericit și pozitiv în jurul nostru.

6. Zâmbitul este de regulă reciproc
Când cineva îți zâmbește înapoi te face să te simți bine. Tocmai ai realizat o comunicare pozitivă, chiar dacă de scurtă durată și este posibil ca acesta să fie primul pas în procesul de a-ți face prieteni noi sau de a cunoaște oameni noi.

7. Zâmbitul te face să te simți fericit și pozitiv
În momentul în care zâmbești este destul de greu să te simți nefericit, negativisit sau trist. Zâmbetul îți oferă entuziasm și inițiativă și crează în același timp dependență.

8. Zâmbitul te face să pari mult mai atractivă
Nu vezi multe celebrități sau personalități care să nu zâmbească deoarece dacă ai vedea, fii sigur că popularitatea lor ar scădea rapid.

9. Zâmbitul te asigură că nu vei fi uitat de ceilalți
Ai observat că oamenii care zâmbesc sunt mult mai ușor ținuți minte comparativ cu cei care nu zâmbesc? Se spune că oamenii care zâmbesc sunt de trei ori mai probabil de ținut minte decât cei care nu zâmbesc sau care păstrează o atitudine neutră.

10. Zâmbitul este bun pentru sănătatea ta
Atunci când zâmbești, tot ceea ce faci pare mai ușor de realizat. Este un bun eliminator de stres, griji și tensiune ce le-ai acumulat de-a lungul zilei. Pe termen lung, vei realiza că obișnuindu-te să zâmbești des este una dintre cele mai bune metode de a-ți îmbunăți multe dintre aspectele vieții.

11. Efectele zâmbitului pot dura ore întregi
Indiferent ce probleme sau provocări ai în viață, zâmbetul le alungă pentru o perioadă determinată. Pentru un timp uiți de probleme și devii pozitiv, iar în timp ce ești într-o stare pozitivă ai mult mai mult potențial și putere de a avansa și a-ți îmbunătăți viața.

Și nu în ultimul rând, zâmbitul este gratuit! Nu vei rămâne niciodată în pană de zâmbete și vei avea mereu suficiente pentru a te descurca. Când cântărești aspectele pozitive ale zâmbitului, cea mai bună și simplă decizie este aceea de a zâmbi mai mult și de a-ți împărtăși zâmbetul cu cât mai multă lume posibil. Continuă să zâmbești!